• Werk - werk - werk

  Werkgelegenheid is van het grootste belang om ook in de toekomst een aantrekkelijke gemeente te zijn.

  De VVD wil optimaal gebruik maken van onze ligging tussen Rotterdam en Antwerpen en de kansen in de regio.

  Alleen met een sterke economie kunnen we voorzieningen in stand houden.

   
 • Voorzieningen

  Halsteren en Lepelstraat moeten hun dorpse karakter en goede voorzieningen behouden.

  Voor Halsteren is de Dorpsstraat als het centrale winkelgebied daarin bepalend.

  De Melanen blijft geopend en wordt hét openluchtzwembad voor de regio, op een manier die past bij het Halsterse buitengebied.

   
 • Belastingverlaging

  De VVD wil geen euro belasting meer heffen dan absoluut noodzakelijk.

  De riool- en afvalstoffenheffing gaan omlaag.

  Zuinig omgaan met gemeenschapsgeld.

  De middeninkomens betalen al meer dan genoeg..

   
 

Opgepakte Syrische terreurverdachte


door Barry Jacobs, zaterdag 2 december 2017
Afgelopen dinsdag is een van terrorisme verdachte Syriër opgepakt. De VVD-fractie heeft het volste vertrouwen in het werk van de AIVD en het OM. Tegelijkertijd begrijpen we vanuit diverse media dat de burgemeester al sinds september wist dat deze persoon in Bergen op Zoom woonde. VVD-lijsttrekker Barry Jacobs spreekt zijn zorgen uit over het feit dat de terreurverdachte al die tijd vrij op straat heeft kunnen rondlopen.

   
VVD Bergen op Zoom
Sint Annastraat 6
4600 AA Bergen op Zoom
info@vvd-bergenopzoom.nl
Betreft: opgepakte Syrische terreurverdachte

Geacht College,

Afgelopen dinsdag is in onze gemeente een Syrische vluchteling opgepakt die verdacht wordt van terrorisme en mensensmokkel. De man wordt ervan verdacht in de periode 2012-2015 te hebben gevochten bij Jabhat al-Nusra, een terroristische organisatie die banden heeft met Al Qaida. De verdachte kwam in beeld, omdat hij betrokken was bij drugshandel. Vanuit de diverse media begrijpen wij dat de burgemeester hiervan op de hoogte was en al sinds september wist dat hij in Bergen op Zoom woonde.

De VVD-fractie wil om te beginnen haar volste vertrouwen uitspreken in het werk van de AIVD en het Openbaar Ministerie als het gaat om het opsporen en vervolgen van terreurverdachten. Laat onverlet dat de recente arrestatie aanleiding genoeg is om onze zorgen kenbaar te maken en meer te willen weten over eventuele risico’s voor de Bergse samenleving. Ons standpunt is helder, terreurverdachten moeten zo snel mogelijk opgepakt en berecht worden. Het verbaast ons dat de arrestatie zo lang op zich heeft laten wachten.

Conform artikel 39 van het reglement van orde, ontvangen wij graag antwoord op de volgende vragen:
• Sinds wanneer staat de terreurverdachte ingeschreven in onze gemeente? Heeft hij in de periode dat hij in onze gemeente woont een uitkering ontvangen en hoe is het proces van toekennen van een woning aan hem verlopen?
• Is er een duidelijk beeld van met wie de terreurverdachte contact heeft gehad? Deelde hij bijvoorbeeld zijn woning met andere vluchtelingen en welke relaties heeft hij opgebouwd in onze samenleving?
• Waarom is ervoor gekozen om de terreurverdachte pas eind november op te pakken, terwijl hij al zeker sinds september in beeld was?
• Heeft de burgemeester het idee dat hij sinds september voldoende op de hoogte is geweest van de dagelijkse situatie rondom de verdachte? Hoe heeft hij een vinger aan de pols gehouden?
• Zijn er naar u mening, door het OM en de diverse (veiligheids)diensten, voldoende maatregelen genomen om onze inwoners tegen mogelijke risico’s van terrorisme te beschermen?
• Hoe schat u de kans in dat betrokkene terugkeert in de samenleving? Vindt u het wenselijk dat terreurverdachten vrij op straat kunnen rondlopen?
• Welke mogelijkheden heeft het college om eventuele onrust onder de bevolking weg te nemen?

Wij begrijpen dat mogelijk niet al onze vragen in de openbaarheid beantwoord kunnen worden en verzoeken u om de gemeenteraad desnoods in vertrouwen over deze zaak te informeren.

Namens de VVD-fractie,

Barry Jacobs
lijsttrekker
 
   
 
 

Aanverwante artikelen

 • Straatroven Vestinggronden-Noord
  05 maart 2012 - Op korte tijd vonden 3 straatroven plaats op en rond de Vestinggronden-Noord. Met of onder bedreiging van geweld. VVD-raadslid Barry Jacobs bevraagt h... lees verder
 • Bekladding "Tussenstop"
  30 oktober 2017 - Dit weekend zijn we opgeschrikt door het bericht van de bekladding van de tussenstop. VVD-lijsttrekker Barry Jacobs onderstreept dat we dit niet norma... lees verder
 • Claim op meer politiecapaciteit
  28 oktober 2017 - Onze lijsttrekker Barry Jacobs roept de burgemeester op om, samen met zijn collega’s en de verantwoordelijke hoofdcommissaris, werk te maken van mee... lees verder
 
 
 
© 2018 VVD Bergen op Zoom - Halsteren - Lepelstraat 
WebCMS: Koedie ICT