• Werk - werk - werk

  Werkgelegenheid is van het grootste belang om ook in de toekomst een aantrekkelijke gemeente te zijn.

  De VVD wil optimaal gebruik maken van onze ligging tussen Rotterdam en Antwerpen en de kansen in de regio.

  Alleen met een sterke economie kunnen we voorzieningen in stand houden.

   
 • Voorzieningen

  Halsteren en Lepelstraat moeten hun dorpse karakter en goede voorzieningen behouden.

  Voor Halsteren is de Dorpsstraat als het centrale winkelgebied daarin bepalend.

  De Melanen blijft geopend en wordt hét openluchtzwembad voor de regio, op een manier die past bij het Halsterse buitengebied.

   
 • Belastingverlaging

  De VVD wil geen euro belasting meer heffen dan absoluut noodzakelijk.

  De riool- en afvalstoffenheffing gaan omlaag.

  Zuinig omgaan met gemeenschapsgeld.

  De middeninkomens betalen al meer dan genoeg..

   
 

Rekenen is belangrijk!


door Barry Jacobs, zaterdag 7 maart 2015
rekentoets roncalli barry jacobs
Terug de schoolbankjes in, samen met raadscollega’s Annette Stinenbosch (CDA) en Ad van der Wegen (PvdA) meld ik mij om 10:30u bij de receptie van het Roncalli. Toch best spannend, zeker als je lid bent van een partij die in de Tweede Kamer voor de verplichte rekentoets is. Maar vooral benieuwd of dit nu echt zo’n draak van een toets is, zoals in de oppositie wordt beweerd. Na een bakje koffie gaan we beginnen. Een selectie van 12 vragen, voor de kenners op niveau 3F en 30 minuten de tijd om dit tot een goed einde te brengen.

De eerste opgave gaat over een timmerman die een trap moet maken met een optrede en een zo groot mogelijke aantrede. Na een aantal keer teruglezen heb ik ‘m eindelijk door en kan het rekenwerk beginnen. Een vraag over het berekenen van een boete voor te hard rijden heb ik wat sneller door. Hoewel ik natuurlijk nooit te hard rijd en zeker niet in de bebouwde kom, vergeet je als automobilist natuurlijk niet om de correctie op de gemeten snelheid toe te passen. De tijd tikt door en het is nog best hard werken om alle vragen af te ronden.
De laatste vraag gaat over het berekenen van een oppervlakte dat geverfd moet worden en is niet super ingewikkeld. Binnen een mum van tijd zijn alle antwoorden nagekeken. Het resultaat mag er zijn, alle raadsleden, coalitie en niet-coalitie, zijn geslaagd. Gelukkig maar, want anders had ik dit stukje natuurlijk nooit geschreven.

Mijn conclusie is dat je voor de rekentoets best hard moet werken, zeker als je weet dat de volledige toets 60 vragen bevat. Sommige opgaven moet je even goed lezen voordat je ze kunt maken, maar uiteindelijk valt de toets best mee.
Als leerlingen een probleem hebben met de rekentoets, dan ligt dit wat mij betreft niet aan de toets, maar aan het ontbreken van een goed doorlopende leerlijn. En dat terwijl rekenen ontzettend belangrijk is in het dagelijks leven en voor het ontwikkelen van rekenkundig inzicht. Leren kinderen op de basisschool nog wel hoe ze een staartdeling moeten maken? Wie het weet mag het laten weten.
 
 
 
 
 
© 2019 VVD Bergen op Zoom - Halsteren - Lepelstraat 
WebCMS: Koedie ICT