• Werk - werk - werk

  Werkgelegenheid is van het grootste belang om ook in de toekomst een aantrekkelijke gemeente te zijn.

  De VVD wil optimaal gebruik maken van onze ligging tussen Rotterdam en Antwerpen en de kansen in de regio.

  Alleen met een sterke economie kunnen we voorzieningen in stand houden.

   
 • Voorzieningen

  Halsteren en Lepelstraat moeten hun dorpse karakter en goede voorzieningen behouden.

  Voor Halsteren is de Dorpsstraat als het centrale winkelgebied daarin bepalend.

  De Melanen blijft geopend en wordt hét openluchtzwembad voor de regio, op een manier die past bij het Halsterse buitengebied.

   
 • Belastingverlaging

  De VVD wil geen euro belasting meer heffen dan absoluut noodzakelijk.

  De riool- en afvalstoffenheffing gaan omlaag.

  Zuinig omgaan met gemeenschapsgeld.

  De middeninkomens betalen al meer dan genoeg..

   
 

Column: lijsttrekker in training


door Barry Jacobs, zaterdag 20 januari 2018
barry jacobs de lokale vvd aan de slag
Het schiet er gewoon bij in. Met het schaamrood op de kaken moet ik toegeven dat ik mezelf de laatste jaren toch wel erg weinig fysieke prikkels heb gegeven. Met een jong gezin, een baan en een raadslidmaatschap, zijn het al snel mijn sportschoenen die ongebruikt in de kast blijven staan. Makkelijk ook, want sportschoenen klagen niet als je ze te weinig aandacht geeft. Het knaagt wel aan me. Zeker nu ik als lijsttrekker deelneem aan iets wat je kunt vergelijken met de Olympische Spelen op lokaal niveau, de gemeenteraadsverkiezingen.

Elke vier jaar maakt de lokale volksvertegenwoordiging zich op voor een sportieve krachtmeting in de politieke arena. Met als koningsnummer het slotdebat, live op de lokale omroep. Schermen met woorden zou je het kunnen noemen. Met hier en daar een rake klap in een poging je opponent uit balans te brengen. Ik denk terug aan de bokslessen die ik kreeg in mijn tijd bij Defensie. Aan de sport-sergeant-majoor die, onder het motto ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’, vakkundig onze spieren liet verzuren. Of aan al die keren dat ik zo snel mogelijk probeerde om de hindernisbaan te nemen. Volledig buiten adem haalde je de finish, maar fit was ik!

Dat dit nu wel anders is, hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen. Acht jaar lang avonden in de raadsbankjes doorbrengen heeft zijn tol geëist. Met nog twee maanden tot de verkiezingen wordt het hoog tijd voor verandering. Want ook de concurrentie zal zich voorbereiden. Als kersverse lijsttrekker moet ik het opnemen tegen een flink aantal politieke zwaargewichten. Oudgedienden die de kneepjes van het vak kennen en in al die jaren hun politieke tactieken hebben verfijnd. Overstappen naar een andere gewichtsklasse zit er niet in, de strijd om de gunst van de kiezer wordt zwaar.

Komende periode wil ik je graag meenemen in mijn voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen. Bloed, zweet en tranen wil ik met je delen. Alles om zo fit mogelijk en met een goed verhaal de ring te betreden. Mezelf net als Rico Verhoeven klaarstomen voor de wedstrijd om vervolgens de winnende partij te zijn. Dat is wat ik wil. Ik kan daarbij de nodige ondersteuning goed gebruiken, dus ik hoop dat je het leuk vindt om mijn column te lezen. In mijn gedachten hoor ik de sport-sergeant-majoor mijn naam al schreeuwen… Jacobs, sportschoenen aan en aan de slag!

Barry Jacobs (38) is lijsttrekker namens de lokale VVD in Bergen op Zoom
 
 
 
 
 
© 2019 VVD Bergen op Zoom - Halsteren - Lepelstraat 
WebCMS: Koedie ICT