• Werk - werk - werk

  Werkgelegenheid is van het grootste belang om ook in de toekomst een aantrekkelijke gemeente te zijn.

  De VVD wil optimaal gebruik maken van onze ligging tussen Rotterdam en Antwerpen en de kansen in de regio.

  Alleen met een sterke economie kunnen we voorzieningen in stand houden.

   
 • Voorzieningen

  Halsteren en Lepelstraat moeten hun dorpse karakter en goede voorzieningen behouden.

  Voor Halsteren is de Dorpsstraat als het centrale winkelgebied daarin bepalend.

  De Melanen blijft geopend en wordt hét openluchtzwembad voor de regio, op een manier die past bij het Halsterse buitengebied.

   
 • Belastingverlaging

  De VVD wil geen euro belasting meer heffen dan absoluut noodzakelijk.

  De riool- en afvalstoffenheffing gaan omlaag.

  Zuinig omgaan met gemeenschapsgeld.

  De middeninkomens betalen al meer dan genoeg..

   
 

Column: de uitdaging


door Barry Jacobs, zaterdag 27 januari 2018
Zweet op mijn voorhoofd. Ik probeer het tempo vast te houden. Mijn eerst rondje sinds tijden om de Binnenschelde is nog lang. Een vrouw laat haar honden uit langs het water. Te laat merk ik op dat ik haar ken van het stadskantoor. Want ik ben gefocust op mijn ademhaling. In door mijn neus en langzaam uit door mijn mond. Het is nog vroeg en ik kan mijn adem in de koude buitenlucht zien. Je moet er wat voor over hebben om als lijsttrekker fit de verkiezingen in te gaan. Een gezonde geest in een gezond lichaam is de komende periode mijn credo. Mijn voorbereiding is begonnen.

Terug thuis schop ik mijn sportschoenen in een hoek en pak een glas water. ‘Papa ben je gaan hardlopen?’ Mijn oudste dochter is net uit bed en heeft haar pyjama nog aan. Het is zondagochtend. Ik ga naast haar aan de ontbijttafel zitten en blader door de krant van gisteren. De plaatselijke redactie neemt altijd graag lokale politici op de hak in de zaterdageditie. Verhalen met een knipoog noemen ze het. Tot nu toe kom ik er genadig vanaf. Laatst nog was er gezeur dat raadsleden te veel brieven zouden schrijven. Net of we dat anders nooit doen. En ja, je moet wat om je standpunten bij de kiezers onder de aandacht te brengen. Verkiezingskoorts, daar hebben alle lokale politici op dit moment last van. Hoe zouden de anderen zich voorbereiden op 21 maart?

In de sport is het belangrijk om je tegenstander goed te kennen. Belangrijk om in te kunnen spelen op zijn of haar gedrag. Tactieken doorzien. Lijkt me ook handig straks in het debat. De meesten zijn weliswaar oude bekenden en draaien al jaren mee in de Bergse politiek. Maar hoe goed ken ik mijn rivalen eigenlijk? Dan zijn er ook nog nieuwelingen, zoals Joey. Hij komt uit Steenbergen. Dat is alles wat ik van hem weet. Niet handig als je de verkiezingen wilt winnen. Wat ik nodig heb is een slim plan om meer te weten te komen over de lijsttrekkers van de andere partijen.

Wordt het een partijtje hockey met Annette, of schaken met Louis? Tennissen tegen Arjan levert mij gegarandeerd een flink pak slaag op. Het maakt mij niet uit. Ik daag alle Bergse lijsttrekkers uit om met mij de strijd aan te gaan. Laat me weten welke (denk)sport je kiest en we organiseren een wedstrijd. Waarom zul je je misschien afvragen? Om elkaar beter te leren kennen. Maar vooral omdat politiek soms ook best leuk mag zijn. Wie pakt als eerste de handschoen op?

Barry Jacobs (38) is lijsttrekker namens de lokale VVD in Bergen op Zoom
 
 
 
 
 
© 2019 VVD Bergen op Zoom - Halsteren - Lepelstraat 
WebCMS: Koedie ICT