• Werk - werk - werk

  Werkgelegenheid is van het grootste belang om ook in de toekomst een aantrekkelijke gemeente te zijn.

  De VVD wil optimaal gebruik maken van onze ligging tussen Rotterdam en Antwerpen en de kansen in de regio.

  Alleen met een sterke economie kunnen we voorzieningen in stand houden.

   
 • Voorzieningen

  Halsteren en Lepelstraat moeten hun dorpse karakter en goede voorzieningen behouden.

  Voor Halsteren is de Dorpsstraat als het centrale winkelgebied daarin bepalend.

  De Melanen blijft geopend en wordt hét openluchtzwembad voor de regio, op een manier die past bij het Halsterse buitengebied.

   
 • Belastingverlaging

  De VVD wil geen euro belasting meer heffen dan absoluut noodzakelijk.

  De riool- en afvalstoffenheffing gaan omlaag.

  Zuinig omgaan met gemeenschapsgeld.

  De middeninkomens betalen al meer dan genoeg..

   
 

Column: vals spel


door Barry Jacobs, zaterdag 24 februari 2018
Sinds kort is er een versie van Monopoly beschikbaar voor mensen die graag valsspelen. Met speciale opdrachtkaartjes word je aangemoedigd om vakjes over te slaan of om bankbiljetten te stelen. Lukt dit dan word je beloond. Word je betrapt dan volgt er een enkeltje naar de gevangenis. Er zijn dus wel regels verbonden aan het valsspelen. Wat het voor de echte valsspelers weer uitdagend maakt om met die regels een loopje te nemen.

Bij mij thuis woont zo’n kleine valsspeler. Niet dat hij het van een vreemde heeft. Als 5-jarige wilde ik zelf ook altijd winnen. Dat wil ik nu nog steeds trouwens. Maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Tenzij je erin slaagt om de spelregels net in je eigen voordeel uit te leggen. Door nog een keertje te dobbelen – mijn vorige worp telde niet papa – of een andere kaart van de stapel te pakken. Ik moet er altijd hard om lachen en laat hem graag winnen. Overigens niet met memory, want hij onthoudt veel beter dan ik waar welke bij elkaar behorende plaatjes liggen.

In de politiek gelden ook regels over wat je wel en niet mag doen. Handtastelijk zijn tijdens personeelsborrels en liegen over gesprekken met buitenlandse staatshoofden is niet toegestaan. Laat ik daar gelijk duidelijk over zijn. Politici moeten integer zijn. Maar is er in campagnetijd dan helemaal geen ruimte om de spelregels net in het eigen voordeel uit te leggen? Natuurlijk wel! Kijk maar eens naar hoe de politieke partijen, inclusief wijzelf, omgaan met de berichtgeving over de recente debatten. Natuurlijk helpt het als je met 43% van de stemmen het debat op het Rijks wint. Op de sociale media lijkt ondertussen elke partij wel een winnaar. Er is dan ook niets mis met laten zien dat je trots bent op de bijdrage van je eigen kandidaat. Ik kan er wel om lachen.

Waar ik niet om kan lachen is wanneer filmpjes op sociale media gebruikt worden om anderen zwart te maken. Naar aanleiding van het debat op het Rijks vond een van de partijen het nodig om een flater van een kandidaat van een andere partij uit te vergroten. Ik noem geen namen, de insiders weten wel over wie het gaat. De VVD was er in elk geval niet bij betrokken, wat het voor mij makkelijk maakt om er in mijn column iets over te zeggen. Ik vind het belangrijk dat alle kandidaten in alle vrijheid met elkaar het debat kunnen voeren. Elkaar achteraf met geknipte filmbeelden aan de publieke schandpaal nagelen draagt daar niet aan bij. Ik vind het een zwaktebod, want klaarblijkelijk heb je zelf niets te melden. Is ook niet goed voor de onderlinge verhoudingen. Ik vertik het bovendien om extra op mijn woorden te moeten passen, omdat er toevallig een camera op me gericht staat. Wat ik wel wil is onze standpunten zo goed mogelijk uitleggen. Kan ik anderen ook adviseren, ga uit van je eigen verhaal. Daar heeft de kiezer tenminste ook wat aan.

Barry Jacobs (38) is lijsttrekker namens de lokale VVD in Bergen op Zoom
 
 
 
 
 
© 2019 VVD Bergen op Zoom - Halsteren - Lepelstraat 
WebCMS: Koedie ICT