• Werk - werk - werk

  Werkgelegenheid is van het grootste belang om ook in de toekomst een aantrekkelijke gemeente te zijn.

  De VVD wil optimaal gebruik maken van onze ligging tussen Rotterdam en Antwerpen en de kansen in de regio.

  Alleen met een sterke economie kunnen we voorzieningen in stand houden.

   
 • Voorzieningen

  Halsteren en Lepelstraat moeten hun dorpse karakter en goede voorzieningen behouden.

  Voor Halsteren is de Dorpsstraat als het centrale winkelgebied daarin bepalend.

  De Melanen blijft geopend en wordt hét openluchtzwembad voor de regio, op een manier die past bij het Halsterse buitengebied.

   
 • Belastingverlaging

  De VVD wil geen euro belasting meer heffen dan absoluut noodzakelijk.

  De riool- en afvalstoffenheffing gaan omlaag.

  Zuinig omgaan met gemeenschapsgeld.

  De middeninkomens betalen al meer dan genoeg..

   
 

Column: pindakaas


door Barry Jacobs, zaterdag 3 maart 2018
Ken je die reclame nog met Evert van Benthem? Pindakaas daar word je groot en sterk van! Dan wil je vast wel boer worden? ‘Ja en schaatser’ was het antwoord van de nog kleine Evert. Het filmpje sluit af met ‘Jaren later won Evert van Benthem tot twee keer toe de Elfstedentocht.’ Een nostalgisch en hartverwarmend beeld, dat kereltje op zijn schaatsen. Nostalgisch, want ondanks een week strenge vorst ziet het er niet naar uit dat we dit jaar weer een ‘tocht der tochten’ krijgen. In 1997 voor het laatst gereden. Maar vooral hartverwarmend, want wie wordt er nu niet geraakt door de inzet van de kleine man om zijn droom waar te maken?

Soortgelijke gevoelens ervaar ik ook als ik naar een aantal van mijn politieke collega’s kijk. Nostalgisch, omdat een aantal van hen al geruime tijd meedraait in de Bergse politiek. Een van de collega’s zat zelfs al in de gemeenteraad in het jaar waarin Van Benthem voor de tweede keer de Elfstedentocht won: 1986! Hartverwarmend, omdat er toch ook een behoorlijk aantal jongeren staat te springen om hun ambitie waar te maken en raadslid te worden. Dat is nodig ook, want de meeste jonge raadsleden die vier jaar geleden gekozen zijn, zijn ondertussen gestopt. Johan, Martine en Sahin, ik mis jullie nog elke vergadering. Komen daar straks Manuela, Camiel, Lot, Selin, Dominique, Sander en Jordie voor terug? Ik hoop het van harte, maar de kiezer bepaalt.

Aan het klaarstomen van politiek talent zal het wat ons betreft niet liggen. Trots ben ik op onze jongerenfractie ‘VVD-Next.’ Je zou gekscherend kunnen spreken over onze pindakaas-daar-word-je-groot-en-sterk-van-fractie. Ik zal de grap zelf maar maken voordat iemand anders het doet. Next heeft eigen vergaderingen en levert input op voor jongeren relevante raadsvoorstellen. Mooi om te zien dat op 21 maart veel Next-leden verkiesbaar zijn. Een leegloop van onze jongerenfractie dreigt, dus nieuwe leden zijn van harte welkom.

Wat ik ook warme gevoelens van krijg is dat we als gemeente werk gaan maken van een generatie die goed kan lezen en schrijven. Dat is hard nodig, want uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 kinderen het risico loopt om als laaggeletterde volwassene de arbeidsmarkt te betreden. Zelfs in de klas van mijn oudste dochter, ze zit nog maar in groep 4, zie je al verschil in leesniveau ontstaan. Natuurlijk heeft dat met aanleg te maken, maar vooral ook met aandacht. Kinderen moeten leeskilometers maken en niet alleen op school. Mijn motie over dit onderwerp is tijdens de laatste raadsvergadering unaniem aangenomen. Pindakaas en goed kunnen lezen en schrijven, daar worden onze kinderen groot en sterk van!

Barry Jacobs (38) is lijsttrekker namens de lokale VVD in Bergen op Zoom
 
 
 
 
 
© 2019 VVD Bergen op Zoom - Halsteren - Lepelstraat 
WebCMS: Koedie ICT